Най-популярните модели часовници Casio

19 август 2022
Най-популярните модели часовници Casio

Casio е емблематично име в часовниковата индустрия. Японският производител произвежда предимно модели с кварцови детайли. Те имат изключително характерна визия и рядко могат да се сбъркат с друга марка. Естествено, дизайните не са единствената сила на Casio. Марката се е доказала с качество, което е доста над средното ниво за пазарната ниша, а освен това стои на китките на едни от най-известните политици, спортисти, музикални и кино звезди.

Различните гами на Casio включват модели с аналогови циферблати, електронни дисплеи, но съществуват и не малко хибридни версии. Компанията, между другото, е изключително популярна именно с разнообразието си не просто от часовници, а от цели серии такива, обединени най-често от сходна визия и един и същи използван механизъм.

Всеки запален колекционер разполага с поне един (най-често с повече) часовник с марката Casio. Големите фенове на японския бранд дори залагат на селекция от два модела, като единия използват за ежедневието, а другия – за официални поводи. В действителност, Casio е производител, който може да задоволи всеки потребител без притеснение за множеството индивидуални потребности и предпочитания.

С годините определени модели часовници на марката се утвърдиха като хитови и най-често търсени. Нека разгледаме кои са топ популярните Casio предложения и до ден днешен.

Casio G-Shock

Легендарната линия, с която и до днес се свързва производството и прецизната работа на Casio, е G-Shock. Това е безспорен факт, който дори почитателите на някоя от останалите линии на японската марка, ще потвърдят с напълно ясното си съзнание.

Именно с G-Shock, дебютирал в далечната 1983 година, стартира и голямото триумфално изкачване на Casio като световноизвестна и значима марка часовници. Всички модели от линията G-Shock се подчиняват на правилото "три десет". Това означава, че могат да издържат на падане от височина 10 метра, не страдат от налягане от 10 бара, а освен това батерията им издържа цели 10 години.


При последните и топ качествени модели от серията тези числа дори са повишени още повече. Особено популярни са следните модели:

Casio Baby-G

Серията Baby-G включва часовници специално проектирани за дамите и подрастващите. На практика моделите са сходни с изключително надеждния G-Shock, но разполагат с по-разчупена визия, която обичайно е или твърде ярка, тоест подходяща за тийнейджърите, или нежна за жените с романтична натура.

Тези часовници пристигат в различни цветови опции и са с по-малки размери на кутията. Серията Baby-G предлага както електронни модели в олекотени пластмасови кутии, така и варианти в класически дизайн, поместен в метална кутия. И двете опции са повече от перфектни за стила на една бизнес дама.

Моделът Sheen, например, е въплъщение на елегантност, класически изящен стил и легендарното японско качество. Той е сред най-харесваните Baby-G варианти.

Casio Pro Trek

Ако G-Shock предлага преди всичко несравнима надеждност и непретенциозен подходящ за всеки повод стил, то тогава основното конкурентно предимство на ProTrek е високата степен на функционалност. Това е страхотен часовник за спорт и туризъм.

В допълнение към основните опции като календар, таймер, хронометър и аларми, той разполага и с ключови характеристики като алтиметър, компас, термометър. Друг голям плюс на Casio Pro Trek е възможността за слънчево зареждане. Освен това повечето модели от серията са водоустойчиви. Точно такъв е и един от фаворитите в серията, а именно Casio Pro Trek SGW 100 2BER.

Casio Vintage

Тази серия включва класически електронни часовници от първия дизайн на моделите на Casio. Това е носталгичен спомен, насочен към ценителите на естетиката от 70-те и 80-те години. Може би тези часовници ще изглеждат ужасно остарели на съвременните почитатели на индустрията, но истината е, че не малко хора предпочитат именно тях. Автентичната им визия ги превръща в перфектен вариант за класиците и хората с романтична ретро натура.

Освен това, макар дизайнът на Casio Vintage моделите да е в известна степен олд скуул, механизмът им работи на пълни обороти и по нищо не отстъпва от най-новите модели в сектора. Между другото, интересен е фактът, че тази серия е силно предпочитана от женската половина на човечеството. Дамите са изключително запалени и по конкретни модели, каквито са Casio Vintage LA680WGA-9BDF и Casio Vintage LA670WGA-9SDF.

Casio Classic

Подобна на предишната е и серията Casio Classic. Тя също има известен ретро облик. Характеризира се обаче и с няколко други интересни опции и специфики във визията:

  • Налични са и цифрови, и аналогови модели
  • Представляват най-евтините часовници от Casio изобщо, но това не значи, че хората не ги харесват
  • Повечето са със специфична каишка от смола, която не предизвиква алергии и дразнене на кожата
  • Почти винаги моделите са водоустойчиви

Casio Edifice

В духа на Casio Edifice е заложена идеята за високите скорости. Това е така, защото серията е посветена на моторните спортове и мотористите изобщо. Елегантният дизайн на този часовник му позволява да се комбинира перфектно с всякакви дрехи – от строго бизнес бизнес облекло до спортен и небрежен стил.

Всъщност, ключовото в тази серия часовници от Casio е именно спортният компонент. Той се изразява в специфичен тахиметър на безела и няколко допълнителни малки циферблата с таймери и хронометри. Някои от предложенията в линията Casio Edifice поддържат прецизна настройка на часа чрез радиосигнал – нещо, което рядко се наблюдава и при последните актуални модели часовници на останалите водещи производители.

Сред най-търсените модели от тази серия са Casio Edifice EF-517L-1AVDF, Casio Edifice EF-518D-7AVDF и Casio Edifice EF-537D-7AVDF.

Casio е истински лидер в сферата на производството на часовници. Японската марка е достигнала до такъв етап на своето развитие, че вече няма нужда нито от официално представяне, нито от изливане на дъжд от хвалби по повод нейната продукция.

Casio събира под едно крило модерната визия, практичната функционалност и издръжливостта на всичко и въпреки всичко. По този начин брандът успява да се наложи на световния пазар с верни последователи във всяка една държава и регион на земното кълбо.

Покупката на Casio никога не може да се нарече лош избор.