Най-популярните модели часовници Casio

19 август 2022
Най-популярните модели часовници Casio

Casio е емблематично име в часовниковата индустрия. Японският производител пуска предимно модели с кварцови детайли. Те имат изключително характерна визия и рядко могат да се сбъркат с друга марка. Естествено, дизайните не са единствената сила на Casio. Марката се е доказала с качество, което е доста над средното ниво за пазарната ниша, а нейните модели стоят на китките на едни от най-известните политици, спортисти, музикални и кино звезди.

Различните гами на Casio включват модели с аналогови циферблати, електронни дисплеи, но съществуват и не малко хибридни версии. Компанията, между другото, е изключително популярна именно с разнообразието си не просто от часовници, а от цели серии такива, обединени най-често от сходна визия и един и същи използван механизъм.

Всеки запален колекционер разполага с поне един (най-често с повече) часовник с марката Casio. Големите фенове на японския бранд дори залагат на селекция от два модела, като единия използват за ежедневието, а другия – за официални поводи. В действителност, Casio е производител, който може да задоволи всеки потребител без притеснение за множеството индивидуални потребности и предпочитания.

С годините определени модели часовници на марката се утвърдиха като хитови и най-често търсени. Нека разгледаме кои са топ популярните Casio предложения и до ден днешен.

Casio G-Shock

                                             

Легендарната линия, с която и до днес се свързва производството и прецизната работа на Casio, е G-Shock. Това е безспорен факт, който дори почитателите на някоя от останалите линии на японската марка, ще потвърдят с напълно ясното си съзнание.

Именно с G-Shock, дебютирал в далечната 1983 година, стартира и голямото триумфално изкачване на Casio като световноизвестна и значима марка часовници. Всички модели от линията G-Shock се подчиняват на правилото "три десет". Това означава, че могат да издържат на падане от височина 10 метра, не страдат от налягане от 10 бара, а освен това батерията им издържа цели 10 години.


При последните и топ качествени модели от серията тези числа дори са повишени още повече. Особено популярни са моделите Casio G-Shock - GBA-900-4AER, Casio G-Shock - GA-110GB-1AER и Casio G-Shock - GA-110-1BER.

Casio Baby-G

CASIO BABY-G - BA-110X-7A1ER Дамски часовник

Серията Baby-G включва часовници специално проектирани за дамите и подрастващите. На практика моделите са сходни с изключително надеждния G-Shock, но разполагат с по-разчупена визия, която обичайно е или твърде ярка, тоест подходяща за тийнейджърите, или нежна, предназначена за жените с романтична натура.

Тези часовници имат различни цветови опции и са с по-малки размери на кутията. Серията Baby-G предлага както електронни модели в олекотени пластмасови кутии, така и варианти в класически дизайн, поместен в метална кутия. И двете опции са повече от перфектни за стила на една бизнес дама.

Най-търсените и предпочитани модели от тази серия са Casio Baby-G BA-110X-7A1ER и Casio Baby-G BA-130-7A1ER

Casio Pro Trek

Ако G-Shock предлага преди всичко несравнима надеждност и непретенциозен, подходящ за всеки повод стил, то тогава основното конкурентно предимство на серията Pro Trek е високата степен на функционалност. Моделите от тази продуктова гама са чудесен избор за спорт и туризъм.

В допълнение към основните опции като календар, таймер, хронометър и аларми, те разполагат и с ключови характеристики като алтиметър, компас, термометър. Друг голям плюс на Casio Pro Trek е възможността за слънчево зареждане. Освен това повечето модели от серията са водоустойчиви. Точно такива са и фаворитите от серията, а именно Casio Pro Trek PRG-300-1A4ER и Casio Pro Trek PRW-6611Y-1ER.

Casio Vintage

Тази серия включва класически електронни часовници от първия дизайн на моделите на Casio. Това е носталгичен спомен, насочен към ценителите на естетиката от 70-те и 80-те години. Може би тези часовници ще изглеждат ужасно остарели на съвременните почитатели на индустрията, но истината е, че не малко хора предпочитат именно тях. Автентичната им визия ги превръща в перфектен вариант за класиците и хората с романтична ретро натура.

Освен това, макар дизайнът на Casio Vintage моделите да е в известна степен олд скуул, механизмът им работи на пълни обороти и по нищо не отстъпва от най-новите модели в сектора. Между другото, интересен е фактът, че тази серия е силно предпочитана и от двата пола. Мъжете са изключително запалени и по конкретни модели, каквито са Casio Vintage A500WA-1DF, Casio Vintage B640WB-1BEF и Casio Vintage A178WGA-1ADF.

Casio Classic

 
Подобна на предишната е и серията Casio Classic. Тя също има известен ретро облик. Характеризира се обаче и с няколко други интересни опции и специфики във визията:
  • Налични са и цифрови, и аналогови модели
  • Представляват най-евтините часовници от Casio изобщо, но това не значи, че хората не ги харесват
  • Повечето са със специфична каишка от смола, която не предизвиква алергии и дразнене на кожата
  • Почти винаги моделите са водоустойчиви

Най-търсените и предпочитани модели от тази серия са Casio MTP-1370L-1AVDF и Casio LTP-1234PSG-7AEG.

Casio Edifice

В духа на Casio Edifice е заложена идеята за високите скорости. Това е така, защото серията е посветена на моторните спортове и мотористите изобщо. Елегантният им дизайн позволява да се комбинират перфектно с всякакви дрехи – от строго бизнес бизнес облекло до спортен и небрежен стил.

Всъщност, ключовото в тази серия часовници от Casio е именно спортният компонент. Той се изразява в специфичен тахиметър на безела и няколко допълнителни малки циферблата с таймери и хронометри. Някои от предложенията в линията Casio Edifice поддържат прецизна настройка на часа чрез радиосигнал – нещо, което рядко се наблюдава и при последните актуални модели часовници на останалите водещи производители.

Сред най-търсените модели от тази серия са Casio Edifice EFS-S550DB-1AVUEF, Casio Edifice EFV-600D-2AVUEF, Casio Edifice EFV-C110D-1A4 и Casio Edifice EQB-1100D-1AER.

Casio е истински лидер в сферата на производството на часовници. Японската марка е достигнала до такъв етап на своето развитие, че вече няма нужда нито от официално представяне, нито от изливане на дъжд от хвалби по повод нейната продукция.

Casio събира под едно крило модерната визия, практичната функционалност и издръжливостта на всичко и въпреки всичко. По този начин брандът успява да се наложи на световния пазар с верни последователи във всяка една държава и регион на земното кълбо.

Покупката на Casio никога не може да се нарече лош избор.