Кои са най-практичните функции на смарт часовниците?

5 август 2022
Кои са най-практичните функции на смарт часовниците?

Смарт часовниците представляват сериозен интерес за съвременните потребители. През последните 10 години те отбелязаха значителен ръст в продажбите си. търсенето на смарт часовници отдавна не се свежда само до дигиталните ентусиасти.

Поради факта, че тези устройства притежават огромно разнообразие от полезни функции и инструменти, те влизат в употреба на хора с различно професионално поприще, възраст, финансов статус и определен кръг от интереси.

Сам по себе си смарт часовникът е не толкова часовник, колкото вид дигитална джаджа. Все пак, не бива да подценяваме и основната роля на това устройство, която в крайна сметка е да измерва времето и да ни показва точния час.

Смарт часовникът обаче притежава и много други функции и опции, благодарение на които опростяваме начина си на живот, вършим определен кръг от професионални ангажименти, забавляваме се и дори свеждаме до минимум непрекъснатото носене на мобилния си телефон в ръка, придружено с постоянното вредно взиране в неговия екран.

Можем да обобщим, че смарт часовникът е вид умно устройство, притежаващо всички качества на един електронен или механичен часовник, но придружен и с редица допълнителни опции под формата на приложения, доближаващи го до същността на таблета и смартфона.

А кои са най-практичните и интересни функции на смарт часовника, за които да гледате при предстояща покупка на такъв тип устройство, ще разберете в следващите редове.

Синхронизация с активното ни мобилно устройство

Тази функция ни позволява да сведем до минимум използването на телефона. Трябва да си признаем всички – понякога е крайно досадно да получаваме известие след известие и да се налага да преглеждаме всички едно по едно, за да не изпуснем някое важно сред тях.

Вече не е нужно при всеки сигнал за получаване на съобщение да вадим смартона си от джоба. Достатъчно е да погледнем китката си, за да получим нужната информация дали това известие си заслужава, или не е толкова наложително веднага да го преглеждаме.

GPS функция

Хората, които постоянно са в движение силно ще оценят тази функция. В действителност, смарт часовникът с точност показва вашето местоположение. Това е добре дошло за всички неприятни инциденти, в които буквално сте се изгубили насред нищото. А също така е и чудесна алтернатива за родителите, чиито деца не са дорасли да разполагат с мобилен телефон.

От друга страна, GPS функцията е важна за хората, които в повечето време са на път и си имат работа с откриване на конкретни адреси. Да, това можете да го правите и с телефона си, но пък винаги е такава играчка да мислите как и къде да го поставите, за да ви е удобно да следите навигацията.

Когато сте на плаж

По-добре вземете смарт часовника си! Смартфонът е силно застрашен от заобикалящата ви обстановка. От една страна, е нужна точно една прашинка пясък да влезе в корпуса му и да го повреди или да надраска камерата ви.

От друга страна, високите температури са способни да накарат телефона ви буквално да се самозапали. За да не губите връзка със света, но едновременно с това да предпазите смартфона си, просто вземете смарт часовника си на плажа. Важно уточнение защо той повече си пасва с морската обстановка: ами водоустойчив е, което не е често срещана характеристика на съвременните мобилни телефони.

Функции за мониторинг на здравето

Те са много на брой и в своята всеобхватност буквално ни мотивират да живеем по-здравословно. Използването на функциите за здраве на съвременните смарт часовници се препоръчва от специалистите в сферата на медицината, защото напоследък все по-често се обръща внимание не толкова на иновациите в терапиите на различни болести, колкото на тяхната превенция.

Ето с кои опции на вашия умен часовник да подобрите общото си физическо и емоционално състояние:

  • Крачкомер. Той ще изброи общия брой извървени крачки за деня и дори ще ви даде оценка дали се движите достатъчно. Ако регулярно изминавате твърде малко разстояние пеша, постарайте се да увеличите числото. Движението е здраве!
  • Мониторинг на нивото на стреса. Тази функция е изключително полезна. Причината да го твърдим е всеобщото мнение на специалистите, според които стресът е сред основните фактори причинители на огромен кръг от заболявания и то най-вече от хроничен тип. За съжаление не всеки модел смарт часовник все още е снабден с тази функция, но ако я видите сред вариантите, от които избирате, заложете на нея на 100%. Тя ще ви е изключително полезна.
  • Covid-19 превенция. Напоследък вирусът е във фокуса във всяка една част от икономиката. Той има съществена роля и в създаването на нови технологии и апликации. Едно такова приложение в някои смарт часовници ще ви дава насоки ежедневно как да се предпазите от коронавирус, напомняйки ви да си миете ръцете, да си поставите маска и така нататък.
  • И още за Covid-19. Ако обаче вече сте се заразили, смарт часовникът продължава да ви е от полза по време на активната терапия. Повечето от вас вероятно вече са наясно, че един от основните показатели по време на боледуване с коронавирус е нивото на наситеност на кислород в кръвта. Той е изключително важен за преценката на лекаря дали пациентът се подобрява или има нужда от болнично лечение. Поради това мнозина потребители бяха принудени да си купят пулсов оксиметър, за да следят своята сатурация по време на карантина.

Безкартово плащане

Свикнали сме да говорим за безконтактно плащане, но със смарт часовник вече можем да плащаме дори без наличие на карта. Точно така, последните иновации в сферата на умните часовници ни позволява с едно допиране на китката до пост терминала да се разплатим в магазина. Така вече няма да ви се налага да носите нито налични парични средства, нито дори банкови карти, докато сте навън и имате нужда от шопинг.

Смарт часовниците са истински хит в сферата на мобилните джаджи. За кратко време те набраха скорост и популярност, като успехът им може да се сравни с този на най-нашумелите марки смартфони. Точно защото двете устройства са толкова сходни, можем да ги определим като взаимозаменяеми, което в определени ситуации е повече от наложително.

Ако си търсите смарт часовници, заложете на добро съотношение между цена и качество. Така ще си гарантирате дълготрайна и безпроблемна употреба. В нашия онлайн магазин можете да се доверите на перфектната ни селекция от модели на гарантирано разумни цени!