Общи условия за ползване

Въвдение

Настоящите условия ще ви дадат основни насоки за ползване на уебсайта на Timeup, с оглед неговото по-добро и пълноценно използване. Тук ще намерите детайли за нашата политика и регулации по отношение на секцията Правила за ползване. Препоръчваме ви да ги прочетете внимателно. Настоящето представлява основен поглед и е валидно само и единствено за сайта на Timeup.

Правила за ползване

 • Използвайки този уебсайт (“Уебсайта”) Вие се съгласявате със следните правила и условия (“Условия за ползване”).
 • Вие сте съгласни, че при използването на този Уебсайт поемате своята отговорност.
 • Уебсайтът Timeup е собственост на фирма Таймдикс ООД. За повече информация може да посетите: timeup.bg.
 • Уебсайтът и достъпните на него услуги (“Услуги”) са предоставени “във вида, в който са” и “когато са налични”. Timeup не прави предварителни проучвания и допитвания относно уместността, времевите рамки или точността на Уебсайта или услугите. Timeup не дава гаранции, били те преки или косвени, включително, но не само, за условията, качеството, продаваемостта, уместността за определена цел и безопасността.
 • Timeup, нейни филиали, съдружници, директори, агенти или каквито и да било други страни, включени в създаването, представянето или разпространението на Уебсайта, не могат да бъдат държани под отговорност за каквито и да било щети, включително, но не само, всякаква директни и индиректни щети, възникващи от или свързани с използването, невъзможността да се използва, неразрешената употреба, неактивността на Уебсайта, Услугите или тяхното съдържание.
 • Вие приемате, че Уебсайтът съдържа информация, данни, софтуер, снимки, графики, видео материали, изображения, звуци и други материали (общо “Съдържание”), които са защитени с авторски права, търговски марки или други права за собственост.
 • Забранено е да се копира, променя, показва, предава, продава или по какъвто и да било друг начин да се разпространява Съдържанието (или части от него) без предварителното одобрение на Timeup.
 • Можете да принтирате или прехвърляте на локален твърд диск части от този уебсайт единствено за твоя лична употреба, но не и с търговска цел.
 • Timeup не носи отговорност за информация от този уебсайт, която е сложена там от трети страни, както и за техни предложения, услуги или продукти.
 • Timeup уважава правото ви на лична тайна. Всякаква лична информация, която изпращате към Уебсайта по електронна поща или друг начин, ще бъде използвана от Timeup в съответствие с Конфиденциалната политиката на Уебсайта. Повече може да научите тук: https://www.timeup.bg/gdp-privacy-policy.html
 • Понякога, Уебсайтът може да съдържа връзки към уебсайт на трета страна. Тези свързани уебсайтове не са под контрола на Timeup и компанията не носи отговорност за тяхното съдържание, реклама, продукти или други материали достъпни от тях или на други, уебсайтове достъпни, чрез връзки съдържащи се в свързания уебсайт.
 • Timeup не дължи обезщетение или други плащания, свързани с преустановяване на услугите, наложени от поддръжката, на сървърите или технологиите, поддържащи Услугите, които Timeup осъществява, повреди при доставчиците на услугите, компютърни вируси и всякакви други проблеми извън обективния контрол на Timeup.
 • Timeup си запазва правото да актуализира тези Условия за ползване по всяко време. Такава актуализация влиза в сила незабавно всеки път, след публикуването им на Сайта.
 • Ако се вземе решение някоя точка от тези Условия за ползване да стане (частично) невалидна или неприложима, тази невалидност или неприложимост няма да се отрази на никоя от другите точки на тези Условия за ползване и всички те ще останат в пълна сила и ефективност.
 • Тези Условия за ползване се основават на законите на Република България.

Продукти

Всички продукти в сайта са 100 % оригинални и с доказан произход. Стоката е ликвидационна и някои от продуктите могат да имат следи от употреба и не са в перфектно състояние. Цените в сайта са с включен ДДС и не подлежат на никакво допълнително облагане с данъци. Сайтът запазва правото си да променя цени и промоции.

Какви са различните категории относно състоянието на часовниците?

Различните категории са показани на продуктовата страница, като всеки един продукт има своя категория и е групиран така, че да позволи на купувача лесно да селектира състоянието на часовника или цената му. По-долу можете да видите подробно описание на различните състояния на часовниците.

Нов

Чисто нов продукт в перфектно състояние и в оригинална кутийка.

 

В много добро състояние

Продуктът може да има минимални повърхностни забележки или дефекти. В по-голям част от незабележима с просто око, има съвсем леки следи от употреба, или оригиналната опаковката (кутията) е била заменена (или липсваща), за да предпази продукта по-добре, ние ги поставяме в категория „в много добро състояние“. Всички продукти в категория „в много добро състояние“ са инспектирани от професионален часовникар и са в напълно работещо състояние.

В добро състояние

Ако даден продукт има сравнително големи повърхностни забележки или дефекти и/или липсват части, ние поставяме етикета за състояние „добро“. Възможно е оригиналната опаковка (кутия) да е заменена или да липсва.

Употребявани - приемливо състояние

Ако по даден продукт има следи от употреба, включително надрасквания, вдлъбнатини или други естетически проблеми, ние слагаме този артикул в категорията „в приемливо състояние“. Възможно е оригиналната опаковка (кутия) да е заменена или да липсва, както и оригиналните инструкции за употреба да липсват.

Промоции

Това са продукти, намалени от оригиналната им цена в сайта. Специалните предложения са валидни до изчерпване на количествата или за определен (ограничен) период от време.

Регистрация

За да си направите регистрация, трябва да попълните всички задължителни полета по възможност с максимално изчерпателна и актуална информация. Липсата на такава информация може да затрудни и усложни обработката на поръчките Ви. Всички Ваши данни трябва да бъдат попълнени на кирилица, с изключение на е-мейла. Ако желаете да получавате информация за атрактивни промоции и отстъпки, можете да се абонирате за нашия информационен бюлетин.

Забравена парола

Ако сте забравили паролата си, трябва да въведете вашия е-мейл адрес в полето "Забравена парола", след което ще получите нова автоматично генерирана парола в пощенската си кутия. От съображения за сигурност е желателно да смените автоматично генерираната парола с нова.

Правене на поръчка

 • След като сте избрали даден продукт, той може да бъде добавен в пазарската ви кошница чрез опцията „Добави в кошницата”.
 • Всеки поръчан от Вас продукт отива в менюто „Кошница”. Оттам можете да премахвате или да променяте количествата на стоките.
 • За да потвърдите поръчката си, трябва да натиснете бутона „Поръчване”, където трябва да попълните данните си за доставка, начин на доставка и метод на плащане. Ако не искате да се регистрирате, можете да изберете опцията „Еднократна поръчка”.
 • За да финализирате поръчката, трябва да маркирате, че сте съгласни с "Общи условия за ползване" и да натиснете "Потвърди поръчката".
 • След като вашата поръчка е приета успешно, ще получите автоматичен email с потвърждение от нас.

Начини за плащане

 • Плащане при получаване – Най-популярният начин на разплащане в България. Плащането се осъществява при самата доставка на стоката. Парите се дават на куриера, доставил пратката.

 • Банков превод – Плащането се извършва чрез банков трансфер до сметката на фирмата ни в лева: Таймдикс ООД, IBAN: BG74UNCR70001523394311, Sort Code: UNCRBGSF, UniCredit Bulbank. Моля, поставете номера на поръчката си като основание за плащане. След извършване на плащането клиентът трябва да ни изпрати еmail на info@timeup.bg с номера или сканираното копие от транзакцията.
 •  

Издаване на фактура

При всяка поръчка от нас, вие ще получите касова бележка за платената стойност на закупените продукти. Ако искате да Ви издадем фактура, трябва да въведете данните за фактурата в мястото за коментар при правене на самата поръчка: име на фирмата, адрес, телефон, данъчен номер и материално отговорно лице (МОЛ).

Доставка

 • Доставката на всяка поръчка над 100 лева е БЕЗПЛАТНА до ВСЯКА точка на България. За поръчки под 100 лева, цената на доставката е 4 лева.
 • Пратките се изпращат с куриерска фирма Еконт и куриерска фирма Спиди - до техните офиси в страна или до адрес на клиента.
 • Ако желаете да получите пратката си в офис на куриерската фирма, при правене на поръчката, е необходимо да изберете до кой офис желаете да бъде доставена тя.
 • Срокът за доставка е от 1 до 3 РАБОТНИ ДНИ след обработване на поръчката.
 • Срокът за доставка в чужбина е от 3 до 28 работни дни дни.
 • Доставка в чужбина чрез Economy International Shipping – безплатна (за поръчки над 51 EURO). Standard International Shipping (DHL) - 15 EURO
 • Поръчката ви се обработва и изпраща в рамките на 24 часа в работен ден (понеделник до петък). При поръчка направена след 16:00 часа, тя ще се обработи на следващия работен ден.
 • След обработване на поръчката ви, ние ще се свържем с вас по телефон или на посочения от вас email адрес, за да уточним точната дата на доставка.
 • При поръчка на продукт/и със статус „2 – 5 дни“, то вашата цяла поръчка ще бъде изпълнена в рамките от 2 до 5 работни дни.

Връщане на стока

 • Връщане на закупена стока може бъде направена в рамките на 14 календарни дни след получаване на поръчката.
 • Стоката се изпраща до офис на Еконт в Пловдив "Митницата", като разходите по доставката не се покриват от Timeup.
 • 100% възстановяване на парите се извършва по банков път, след като стоката бъде върната със стокова разписка (касова бележка) и проверена от наш служител, само при условие, че не е нарушен търговския вид или целостта на стоката (разкъсана опаковка, премахнати етикети и други), в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП..
 • В случай, че плащането е направено с банкова карта, Възстановяването на сумата се извършва чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането, в срок от 7 дни.
 • При констатация на нарушен търговски вид или следи от употреба, ще бъде предоставена частична компенсация.
 • При липса на предварително уведомяване за връщане на стока, Timeup запазва правото си да откаже рекламация.
 • При спор, който не може да бъде решен съвместно с нашия онлайн магазин, може да се обърнете към сайта на ОРС.
 • Замени на продукти се изпращат само до офиси на Еконт в страната, като доставката се покрива от Timeup.

ВАЖНО!

 • Цените важат само за този онлайн магазин!
 • При грешка, допусната от клиента (неточен размер, количество или модел на продукта), сайтът не носи отговорност!
 • Сайтът запазва правото си да променя цени, наличности и текущи оферти, като не се задължава да уведомява клиентите си за променените условия.
 • Timeup.bg е уебсайт за електронна търговия, който се управлява от дружеството с ограничена отговорност "Таймдикс" ООД, ЕИК: 204580061, адрес на управление град Пловдив, ул. Вълко Шопов 2Б, партер, офис 1А и представлявано от Петър Дяксов, в качеството си на управител.
 • Всички права са запазени! Цялата информация в сайта е собственост на "Таймдикс" ООД и използването на съдържанието в сайта (или част от него) е позволено само с цитиране и поставяне на линк към Timeup.bg.